Statsforvaltningen viser ny vej til digitalisering af komplekse fagsystemer

Baseret på tjeklister og standardsoftware. Det har givet markante resultater og en nominering til Digitaliseringsprisen. Det er anden gang, at et projekt baseret på F2 er nomineret til Digitaliseringsprisen.

Statsforvaltningen har implementeret standardsystemet F2 som fundament for deres omfattende forandringsledelsesprojekt.
F2 udgør nu en samlet og fuldt integreret produktionsplatform for Statsforvaltningens arbejde, og F2 har gjort det muligt for organisationen at udvikle nye og intelligente digitale løsninger.

Projektet Medbetjening, hvor brugeroplevelsen er i højsædet, helt fra ansøgning, til ægtefællerne modtager en separations- eller skilsmissebevilling, har givet Statsforvaltningen en nominering til Digitaliseringsprisen 2016 i kategorien Dommernes Specialpris.

Forvaltningens moderniseringsprojekt
I 2014 påbegyndte Statsforvaltningen et stort digitalt moderniseringsprojekt, som løber frem til 2016. Målene er bl.a. en styrket borgerbetjening og effektivisering, fordi Statsforvaltningens  bevilling reduceres markant i  perioden frem til 2016.

Hastighed
Det betyder, at hastighed er en vigtig faktor, og moderniseringen af det centrale sagsbehandlingssystem var første led i digitaliseringen.

Så allerede ved årsskiftet 2014/2015, efter et samlet projektforløb på kun 6 måneder, blev den hidtidige platform til sagsbehandling udskiftet med F2, hvor 550 medarbejdere på 9 lokationer samtidigt gik i drift.

Den nye F2-platform omfatter bl.a. også et fuldt integreret ledelsessystem, en såkaldt styringsreol, som viser sagsproduktionen i realtid.

Parallelt med udskiftning af den centrale platform, arbejder Statsforvaltningen med en effektivisering af de enkelte sagsområder. Statsforvaltningen har en stor produktion med ca. 200.000 afgørelser om året, hvorfor selv- og medbetjening udgør et stort effektiviseringpotentiale.

Kundeportal
Welcome, (First Name)!

Glemt kode? Vis kode
Log In
Enter Member Area
Min Profil Log Out