I 2018 dominerer cloud computing

IDC forudser fordobling af cloud-investeringer inden 2020. I Danmark giver SKI 02.19 allerede offentlige myndigheder nem og hurtig adgang til digital sagsbehandling.

I 2018 forudser analysehuset IDC, at de fleste softwareleverandører vil have udviklet og skrevet kode om, så de kan levere deres software som en service også kaldet cloud computing. Analysehusets chefanalytiker Frank Gens peger på, at virksomheder og organisationer nu for alvor vil blive tilbudt cloud-løsninger, når der skal investeres i nyt software.

Dermed vil cloud computing få endnu mere fart på og levere it-understøttelse med lavere omkostninger, større fleksibilitet og den nyeste teknologi. Det er igen med til at sætte endnu mere gang i digitaliseringen, når nye løsninger forandrer alle typer af processer i erhvervslivet.

Læs om IDCs forudsigelser for cloud computing i presemeddelelsen om analysethusets publikation Worldwide Semiannual Public Cloud Services Spending Guide

I Danmark fik de offentlige myndigheder og institutioner i staten, kommunerne, regionerne, undervisningssektoren og forsyningsvirksomhederne sidste år en ny rammeaftale for indkøb af cloud-baserede it-løsninger kaldet SKI 02.19. Med SKI 02.19 har staten taget et stort skridt i retningen af at gøre indkøb af cloud-relaterede services meget nemmere.

cBrain er på 02.19 Cloud med hele produktfamilien for F2. Og dermed er der åbnet for, at myndigheder kan købe et komplet esdh- og digitalt produktionssystem som en cloudløsninge på SKI 02.19 og leveret for eksempel via Statens It Cloudcenter eller via cBrain.

Det gjorde Udlændinge-, Integrations- og Bolilgministeriet i sensommeren, da etableringen af det nye ministerium for alvor tog fart. Efter fire uger kunne de 300 brugere i departementet tage F2 i brug leveret fra Statens It Cloudcenter.

Årlig besparelse: 35 procent
F2 Cloud var den første software, som Statens It kunne levere til sine kunder via cloud computing. Blandt resultaterne er blandet andet op til 35 procents årlig besparelse på driftsomkostningerne og et mere stabilt produktions- og testmiljø.

Standardmoduler der det optimale softwaredesign, når softwaren skal bruges til at understøtte opgaver via en cloud leverance. F2 er fra starten udviklet som ægte standardmoduler. Det vil sige, at det er den samme software-kode som alle brugere anvender; mens måden løsningen bliver brugt og konfigureret på naturligvis er forskellig, afhængig af organisationens opgaver, størrelse og så videre.

Læs mere om nem og hurtig esdh: Statens It og SKI 02.19 Cloud i cView 02 2015
Læs mere om Udlændinge-, Integrations- og Boligminsteriets valg i cView 04 2015

It-understøttelse leveret som cloud betyder, at nogen andre driver computere og software, mens organisationens ledere og medarbejdere koncentrerer sig om at bruge den it-service, der bliver leveret til at skabe værdi. Det er med andre ord den it-service, der bliver leveret, som er kernen i den såkaldte cloud computing.

Cloud computing har nok været et modeord de seneste år, men som med så mange af digitaliseringens modeord, er det først når ordene går af mode igen, at løsningerne for alvor bliver en del af indkøb og drift.

 

 

Kundeportal
Welcome, (First Name)!

Glemt kode? Vis kode
Log Ind
Enter Member Area
Min Profil Log Out