Pernille dokumenterer og formidler F2

Pernille er som cand.ling.merc. i tysk erhvervssprog og europæiske studier ikke en klassisk profil i it-branchen. Men i de sidste to år har hun haft ansvaret for at udvikle og formidle dokumentationen af F2. Dertil koordinerer Pernille arbejdsopgaver til cBrain Academys studentermedhjælpere og har hele tiden fingeren på pulsen med deadlines og nye tiltag.

Det var ikke it-branchen, der stod øverst på ønskesedlen, da Pernille Heering Andersen blev færdig med sin kandidatuddannelse i tysk erhvervssprog og europæiske studier på CBS. Hun arbejdede i en periode på Danmarks Generalkonsulat i München, hvor hun hørte om det danske softwarehus cBrain, som var på vej ind på det tyske marked.

”Jeg skrev en uopfordret ansøgning og endte med at blive ansat som konsulent i august 2014. Men allerede i januar 2015 blev jeg en aktiv del af det nyopstartede cBrain Academy og har herefter været med til at bygge afdelingen op. cBrain Academy står for dokumentation af F2 i form af bruger- og opgraderingsmanualer samt opdateringstillæg. Dertil underviser vi nye kunder samt cBrains egne medarbejdere.”

Ansvarlig for dokumentation og studentermedarbejdere
Med ansvaret for at omsætte dokumentationsarbejdet i praksis fik Pernille ansvaret for en forretningskritisk og tung akademisk opgave. Samtidig fik hun ansvaret for de studentermedarbejdere, der i det daglige producerer og opdaterer en stor del af cBrains brugermanualer.

”Det er så fedt at være med til at skabe sådan en struktur. Jeg er jo generalist og får rigtig bragt kommunikationsdelen af min uddannelse i spil. Faktisk tror jeg, at det på mange måder er en fordel, at jeg ikke har en it-baggrund.”

”Jeg er i løbende kontakt med udviklerne for at få viden om ændringer i softwaren. Herefter koordinerer jeg det videre forløb i vores afdeling og tilpasser kommunikationen i vores brugermanualer, så de bliver brugervenlige.”

Stejl læringskurve og stort spillerum
Pernille erkender, at læringskurven var stejl, da arbejdet med cBrain Academy gik i gang. Men på den måde lærte hun hele huset at kende og fandt i praksis ud af, at der er et stort spillerum i cBrain.

”Jeg bruger også mine sproglige kompetencer fra min kandidatuddannelse. cBrains indsats på det tyske marked ruller, og jeg er både med til at skrive de såkaldte dict-filer, hvor de begreber som bruges i softwaren bliver skrevet. Ligesom jeg er med til at lave tilbud og andre oversættelser."

”I cBrain har jeg fået plads til at gøre det, som jeg er god til og jeg er glad for, at jeg kan anvende hele min kandidatuddannelse - også selvom jeg ikke er en klassisk profil i it-branchen.”

Kundeportal
Welcome, (First Name)!

Glemt kode? Vis kode
Log Ind
Enter Member Area
Min Profil Log Out