Sentry Page Protection

Status på nyt modul i F2 der understøtter den nye nationale Digitale Post

Der er tidligere udsendt nedenstående orientering. Hvis du allerede har modtaget denne, så spring bare videre til næste nyhed 😊

Mange hilsner,

Josephine

 

Det drejer sig om en uddybende statusmeddelelse fra cBrains Product Management angående ny Digital Post.

Nyt F2 modul til ny Digital Post

cBrain har udviklet et nyt modul til F2, som understøtter ny Digital Post. Det nye F2 modul er baseret på de specifikationer, som Digitaliseringsstyrelsen frigav i efteråret 2020, og cBrain påbegyndte test med de første kunder i starten af året.

Det nye modul vil blive tilbudt på den nyeste SKI 02.19 Cloud-aftale. For de kunder, som ikke er på den nyeste SKI 02.19 Cloud-aftale, arbejder vi på at afklare de kommercielle muligheder og vilkår.

Status på udvikling og leverance af det nye modul

Det var planen, at det nye modul blev pakket i en F2 version, som kunne installeres fra april 2021, og vi havde derfor planlagt et større antal opgraderinger i foråret og hen over sommeren.

I sidste måned, parallelt med de første kundetest, fik cBrain imidlertid oplyst, at specifikationerne til ny Digital Post ændres, idet leverandøren nu vil anvende en anden sikkerhedsmodel i forbindelse med kommunikationen. Det er vores vurdering, at ændringerne er fornuftige. Men vi noterer samtidig, at der ændres ved centrale elementer i den nye Digitale Post-løsning.

Vi modtager løbende information om status for udvikling af ny Digital Post. Vi har fået oplyst at den del af specifikationen, som har betydning for cBrains arbejde, forventes at være klar senest i starten af juni.

Baseret på de første informationer omkring de nye specifikationer har cBrain påbegyndt arbejdet omkring en omskrivning af det nye F2 modul. Men det er klart, at arbejdet er besværliggjort af, at vi ikke har et endeligt design.

Det er cBrains mål at kunne afslutte arbejdet hen over sommeren, således at kundetesten kan genoptages i august, og således at vi kan pakke og teste en særlig F2 version medio september.

Tidsplanen er presset. Færdiggørelse af det reviderede F2 modul kræver, at specifikationerne er færdige senest i juni, og når specifikationerne er klar, er der herefter 6-8 uger til at færdiggøre og teste modulet internt. Færdiggørelse og test kræver, at cBrain får adgang til nye testmiljøer, som understøtter de nye specifikationer. Endelig kræver tidsplanen, at kundetesten kan gennemføres på få uger i august, og at der kun findes minimale fejl i testen.

Når det nye F2 modul frigives, vil der være ca. 6 uger til at opgradere de relevante kunder frem til november, som er den seneste udmeldte dato for driftstart af den nye Digitale Post.

Opgradering

Vi vil derfor allerede nu begynde at planlægge opgradering, baseret på den nye tidsplan. For de mange kunder, som kører hos Statens IT, vil dette naturligvis ske i samarbejde med Statens IT.

For at minimere risiko og tidspres i forbindelse med opgraderingen, forventes den særlige september version af F2 stort set kun at indeholde det nye F2 modul til digital post. Herved kan tidsforbrug ved opgraderingen reduceres, hvis der opgraderes fra F2 version 8.3 eller nyere.

Vi foreslår derfor, at de kunder, som gerne vil tage det nye Digital Post i brug hurtigt, sikre at de 1) har adgang til det nye modul og 2) at de bliver opgraderet i foråret eller hen over sommeren til en version 8.3 eller nyere, så de er klar til en release opgradering.

Customer Care vil tage dette med på de næste statusmøder.

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area