cBrain deltager i FN's vandkonference i New York og vil donere blueprints til vandhandlingsprogrammet

cBrain, der leverer løsninger til især statslige ministerier og styrelser, skal deltage i FN's vandkonference i 2023, som finder sted i New York den 22.-24. marts 2023 ved FN's hovedkvarter. Konferencen, der har Tadsjikistan og Nederlandene som værter, åbner på World Water Day med det formål at skabe en dristig Water Action Agenda for at imødegå den globale vandkrise og støtte bæredygtige udviklingsmål.

Under konferencen er cBrain medvært på et event om netop digitale løsninger for myndighedernes vandindsatser kl. 8:00-10:00 den 23. marts sammen med den danske Generalkonsul i New York Berit Basse. Her skal det diskuteres hvordan digitalisering kan bidrag til at accelerere myndighedernes indsats i forhold til at opnå SDG 6.

Vand er afgørende for menneskers sundhed og planetens økosystemer. Imidlertid er verdens fremskridt på de vandrelaterede bæredygtighedsmål stadig alarmerende off-track, og det sætter hele den bæredygtige udviklingsdagsorden i fare.

"FN's vandkonference i 2023 i marts skal resultere i en dristig Water Action Agenda, der giver verdens livsblod – vandet - den forpligtelse, den fortjener," sagde António Guterres, generalsekretær for De Forenede Nationer.

cBrain er stolt af at kunne annoncere sit bidrag til den globale Water Action Agenda ved efter aftale med Miljøstyrelsen at donere de blueprints, der beskriver den digitale forvaltningsmodel bag styrelsens indsats for at støtte beskyttelsen af drikkevand, spildevandskontrol og digitale miljøvurderinger.

Donationen skal muliggøre, at regeringer over hele verden har adgang til de nødvendige værktøjer for at genbruge den danske miljøstyrelses succesfulde digitale løsninger på administrationen af vandområdet.

Det gælder den digitale administration af miljøvurderinger, som Miljøstyrelsen tog i brug i januar. Langsommelig sagsbehandling er den direkte årsag til manglende vandhandling i mange dele af verden.

Det gælder effektivt spildevandstilsyn, således miljøtilladelser rent faktisk overholdes, og rensningsanlæg fungerer efter hensigten.  Endeligt også projektstøtte til beskyttelse af drikkevandsboringer og reservoirer, som ved effektiv og transparent administration er et afgørende redskab til forbedret adgang til drikkevand.

"Det er regeringerne som driver vand-indsatserne, men bureaukratisk administration og forældet eller fraværende IT forhindrer de nødvendige fremskridt. Danmarks er vidt berømmet for vores vandregulering. Og ved at donere beskrivelserne af, hvordan en af verdens mest succesfulde vandmyndigheder arbejder, kan vi udbrede best practice, der hvor behovet er størst og i et tempo, som gør det muligt at indfri målene til tiden" siger cBrains Head of Climate and Sustainability, Morten Østergaard.

cBrain tilbyder endvidere som et led i donationen at tilpasse procesbeskrivelser til andre landes regulering og behov i et partnerskab med interesserede myndigheder.

cBrain ser derfor frem til at deltage i FN's vandkonference i 2023 og samarbejde med regeringer over hele verden for at fremme en bæredygtig udvikling og adgang til rent drikkevand verden over.

For mere information om cBrain og de digitale vandløsninger besøg venligst www.cbrain.com.

Kontakt:

Morten Østergaard, Head of Climate & Sustainability

moe@cbrain.com

+45 31 45 35 49

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area