Flere manualer til version 9.
Nye manualer til F2 version 9
Manualer til version 9
Ny dokumentation til F2 version 8 og 9
Manual til det nye modul F2 Oprydningslister
Der bliver hele tiden konfigureret nye fagprocesser. Læs mere om fagprocesser her.
Vidste du at F2 kan bruges til at understøtte individuelle fagprocesser direkte i standardsystemet? De fleste brugere kender til kernefunktionerne i F2. Det er moduler som Bestillinger, Godkendelse, F2 manager. Over de sidste 4-5 år er kernefuktionerne udvidet med en række nye værktøjer til understøttelse af bl.a. Selvbetjening, Sagsstyring, Integration, Automatisering m.m. Værktøjerne sikrer at der direkte i F2 kan bygges individuelle fagprocesser. Fagprocesserne kan både være simple og komplekse og kan indeholde alle trin fra selvbetjening til sagsbehandling, integration til eksterne systemer, journalisering og afslutning af sagen.
Kernefunktionerne og værktøjslaget er een integreret platform, så fagprocesserne kan udnytte kernefunktioner, hvor det er relevant. Vi understøtter fagprocesser for bl.a. International House, Erhvervsstyrelsen, Miljøstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.
Et eksempel er CITES-konventionen, som forvaltes af Miljøstyrelsen. CITES omhandler fagprocesser, der skal sikre at handel, import og eksport af truede dyrearter og planter sker efter gældende internationale regler med målet om at beskytte disse. 180 lande har tilsluttet sig CITES konventionen. Fagprocessen for administration af CITES foretages nu direkte i F2, hvilket letter arbejdet for sagsbehandleren og sikrer en mere effektiv og hurtigere administration.
Du kan læse mere om Miljøstyrelsens anvendelse af fagprocesser i F2 i seneste version af cView.
Mange hilsner
Nadja
Verdensmål 13 - Sustainability, Klimasoftware, COP26, EXPO21
Som I måske har bemærket, taler vi i øjeblikket en del om ”klimasoftware”. Det er en del af vores arbejde med FN’s verdensmål nr. 13 ’Climate Action’.
Et led i dette, er at understøtte fagprocesser som omhandler klimainitiativer. Miljøstyrelsen håndterer flere af disse fagprocesser som CITES, Natura2000, Vandløbsrestaurering, Klima-Lavbundsordningen, Urørt Skov, Sørestaurering, KLAP, Farligt Affald m.m.
Mange af ordningerne er baseret på europæiske aftaler eller internationale konventioner, og dermed er kravene på tværs af lande mere eller mindre de samme. Ved at tilbyde F2 Klimasoftware er det muligt for andre lande at komme hurtigere i gang og mere sikkert i mål med klimatiltagene.
I samarbejde med Eksportrådet under Udenrigsministeriet, har vi deltaget i både Expo20 i Dubai og COP26 i Glasgow. Målet er at skabe dialog om erfaringer fra de danske myndigheder og etablere nye samarbejder med henblik på at accelerere klimatiltag gennem rådgivning og digitalisering.
Der er meget mere at læse i seneste cView, hvor Miljøstyrelsen beskriver, deres tilgang til digitaliseringsprocesser og brugen af F2 i forbindelse med fagprocesser.
Har du ideer og forslag i den forbindelse eller ønsker at høre mere om initiativerne, må du meget gerne kontakte Robert Lentz, rl@cbrain.dk.
Mange hilsner
Robert
Hardware- og softwarekrav er opdateret i forbindelse med release af F2 version 9
I forbindelse med release af F2 version 9, har vi opdateret kravene til både hardware og software.
Kravene til software og hardware-opsætningen er en vigtig del af F2’s infrastruktur, så platformen får de rette betingelser for den bedst mulige drift.
De nye krav er derfor ekstra vigtige for driftsansvarlige, så eventuelle justeringer er på plads i god tid før en opgradering påbegyndes.
Du kan læse mere om kravene under afsnittet ’Teknisk dokumentation’ eller ved at klikke her.
Vores Operations & Support afdeling udfører gerne servertjek, så det kan dokumenteres om jeres infrastruktur opfylder kravene.
Mange hilsner
Nadja
F2 understøtter Næste generation Digital Post fra version 8.6
Næste generation Digital Post (NgDP) er på trapperne. Ifølge Digitaliseringsstyrelsen tages den ny standard i brug fra 30. november 2021.
F2 er blevet udvidet med et nyt modul til understøttelse af den nye standard. Fra version 8.6 er modulet tilgængeligt. Læs mere i vores release note for version 8.6.
Hvis du ønsker at læse mere om anvendelsen af Næste generation Digital Post i F2, finder du manualen her: https://cbrain.dk/f2-digital-post-nste-generation
Mange hilsner
Nadja
F2 version 9 er klar til de første opgraderinger
F2 version 9 er nu officielt frigivet.
Beskrivelse af den nye version findes her i dokumentet ’Nye versioner af F2’
I beskrivelsen kan du læse om ændringer til bl.a.:
F2 Desktop:
· Hovedvinduet
· Søgninger
· Indstillinger og opsætning
· Akter og kommunikation
· Administrator
F2 Moduler:
· F2 Aktindsigt, Avanceret
· F2 Godkendelser
· F2 Godkendelsessluse
· F2 Manger
· F2 Oprydningslister
· F2 Partstyper
· F2 Tilgængelighed
· F2 Touch
God læselyst.
Mange hilsner
Nadja
Dokumentation til F2 version 9
Ny manual til F2 Digital Post (Næste generation)
Release note og opdateringstillæg til version 8.6
Release notes til F2 Manager 1.80.0
Release note til 8.5 samt ny manual
Manual til F2 Sagsflytter
Tre nye engelske manualer til version 8
Rigtig god sommer
Kære alle,
Redaktionen holder sommerlukket.
Stor tak for et godt samarbejde– vi ser frem til spændende projekter på den anden side af sommeren 😊
Mange hilsner,
Josephine
Software-og hardware krav til F2 version 9 er nu tilgængelig på kundeportalen
F2 version 9 frigives i starten af november og vi har i den forbindelse gjort software- og hardwarekrav til versionen tilgængelig på kundeportalen. Kravene ligger under ’Teknisk dokumentation’ og kan tilgås direkte her.
Det er vigtigt at jeres driftsorganisation er orienteret om nye krav i god tid inden I opgraderer til version 9.
Mange hilsner,
Josephine
Det sidste års tid har vi arbejdet intensivt på at forbedre vores støtte til jeres afleveringer til Rigsarkivet. Det har givet anledning til en lang række optimeringer og nye værktøjer
Vi har i mange år støttet en lang række afleveringer til Rigsarkivet. Tilgangen har på mange måder været god og vi har fået mange positive tilbagemeldinger på kvaliteten af de afleveringsprocesser, som er gennemført.
Sidste år besluttede vi at genbesøge processen for at bringe de gode erfaringer mere i spil og sikre et endnu bedre grundlag for at støtte jer i afleveringsprocessen.
Det er blevet til et samlet koncept, som allerede starter i forbindelse med udarbejdelse af journal-instruksen, hvor fundamentet for jeres løbende kvalitetsarbejde etableres.
Vi har således etableret en række services, som er afgrænsede opgaver, men som typisk indgår som delleverancer i en løsningsbeskrivelse. Dermed understøttes en vis grad af fleksibilitet eftersom at der kan være forskellige udgangspunkter for en aflevering.
Vi har opdelt opgaverne, som vi kan hjælpe med, på følgende måde:
Konsulentopgaver i forbindelse med anmeldelse
- Støtte til udarbejdelse af journalinstruks
Konsulentopgaver i forbindelse med Rigsarkivets periodiske kontrol
- Støtte til udførelse af kvalitetskontrol i forbindelse med periodisk kontrol
- Støtte til oprydning i forbindelse med periodisk kontrol
Konsulentopgaver i forbindelse med identifikation af det bevaringsværdige materiale
- Støtte til kvalitetskontrol inden opstartsmøde med Rigsarkivet
- Støtte til indledende oprydning
- Støtte til, i samarbejde med Rigsarkivet, at identificere det bevaringsværdige materiale
Konsulentopgaver i forbindelse med afleveringen
- Støtte til aflevering af bevaringsværdigt materiale
- Støtte til håndtering af fejllister
Endvidere har vi en lang række muligheder for at støtte det videre journalperiodeskift uanset om I benytter metode A, B eller C. Det uddyber vi nærmere i en kommende nyhed.
Afleveringer er et område, som vi gerne vil støtte jer yderligere i og vi arbejder på at sikre jer en proces, som løbende optimeres og er effektiv i relation til samarbejde med Rigsarkivet.
Skulle I ønske en mere dybdegående gennemgang eller har spørgsmål, er I velkommen til at kontakte Nina Christiansen på nsc@cbrain.com.
Mange hilsner,
Josephine