International milepæl: Første ordre i USA

cBrain har underskrevet aftale om leverance af en F2-baseret løsning til en af de store nationale myndigheder i den amerikanske centraladministration (Federal Government) i Washington DC.

Der er tale om leverance af et fagsystem, baseret på cBrains F2 standardsoftware, hvor F2 konfigureres til at understøtte en konkret borgerrettet service.

Det amerikanske marked er vanskeligt at komme ind på, i særdeleshed som leverandør med fokus på den offentlige sektor. Men den amerikanske offentlige sektor er den største offentlige indkøber af IT i verden, og som led i selskabets langsigtede vækstplan har cBrain derfor arbejdet i mere end 4 år på at komme ind på dette marked.

Det er derfor en milepæl for cBrain internationalt at kunne annoncere den første aftale i USA. Samtidig er det også en vigtig ordre, fordi det er lykkedes at komme ind hos en af de meget store nationale myndigheder i centraladministrationen.

cBrain håber på, at aftalen baner vejen for yderligere leverancer til den pågældende myndighed. På samme måde som i Tyskland, hvor det er lykkedes cBrain at blive leverandør til en af de store nationale myndigheder og foreløbig har vundet 6 ordrer. Samtidig satser cBrain på, at myndigheden bliver en god reference i relation til andre myndigheder i USA.

Med den første ordre i USA har året 2019 udviklet sig til et markant år i relation til cBrains internationale vækstplan.

Med afsæt i en stærk referenceposition, som leverandør til den danske offentlige sektor, udgør eksport et væsentligt element i cBrains vækstplan. cBrain har i dag mere end 50 danske myndigheder som kunder, herunder 2/3 af de danske ministerielle departementer. Samtidig har FN udnævnt Danmark som verdens førende land i relation til offentlig digitalisering (United Nations E-Government Survey 2018).

Det tager imidlertid lang tid at blive leverandør til offentlige myndigheder i et nyt land, ligesom det kan tage lang tid at udvikle det lokale marked. For at udnytte selskabets “first mover”-fordel optimalt, har cBrain derfor tidligt valgt at gå ind på et antal lande parallelt.

Resultaterne i år 2019 viser effekten af den parallelle og langsigtede strategi. I foråret 2019 kunne cBrain annoncere sin første ordre i Emiraterne, og i efteråret har cBrain oplyst 2 ordrer mere i Emiraterne. Samtidig kunne cBrain i sommer annoncere sit første pilotprojekt i Frankrig, og nu i slutningen af året kan cBrain så annoncere sin første aftale i USA.

cBrains vækstplan er baseret på standardproduktet F2, som understøtter digitalisering af offentlig forvaltning. Det er samtidig cBrains vurdering, at myndigheder i store dele af verden arbejder på samme måde, baseret på den samme grundlæggende model for bureaukratiet.

På den baggrund tror cBrain på, at det er muligt at markedsføre et standardprodukt til brug for offentlig sektor på tværs af mange lande. Ved at åbne 3 nye markeder i løbet af 2019 underbygges og dokumenteres denne strategi. Den eneste forskel på de F2-løsninger, som leveres i Danmark og internationalt, er således udelukkende sprog, hvilket styres via indbyggede sprogtabeller i F2.

cBrain arbejder fortsat på at komme ind i nye lande, parallelt med at selskabet søger at videreudvikle markedet i de lande, hvor selskabet er kommet ind. Den videre markedsudvikling sker lokalt, hvor cBrain etablerer lokale enheder, som, gerne i samarbejde med lokale partnere, kan understøtte salg, opsætning og organisatorisk implementering af F2.

cBrain har i dag lokale medarbejdere i Tyskland, Emiraterne, Frankrig og USA. Parallelt med aftalen i USA har cBrain taget skridt mod det første samarbejde med partnere i USA.

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area