Q3 meddelelse: Spændende udvikling i USA

cBrains regnskab for første halvår viste en omsætningsvækst på 19% og en indtjening før skat (EBT) på 11%.

Hermed ligger cBrain pænt i forhold til de udmeldte forventninger med en omsætningsvækst på 10-15% og en indtjening før skat (EBT) på 5-10%.

Samtidig oplyste cBrain, at eksporten var vokset med 60%, og at eksport nu udgjorde 11% af omsætningen.

cBrain oplyser kun regnskabstal for halvår. Men cBrain noterer en fortsat god fremgang i tredje kvartal, både i Danmark og internationalt, og fastholder forventningerne til hele året.

Det danske marked

cBrain vinder fortsat markedsandele på det danske marked, og med en kundeportefølje på over 50 danske myndigheder har cBrain en stærk markedsposition på hjemmemarkedet, hvilket er afgørende for selskabets internationale vækstplan.

I tredje kvartal oplyste cBrain, at selskabet har indgået aftale med Miljøstyrelsen omkring leverance af et nyt system til administration af tilskudsordninger, samt at selskabet havde indgået en ny rammeaftale med Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) vedrørende 02.19 SaaS-Cloud rammeaftalen.

Tilskudsadministration

Den danske stat uddeler hvert år tilskudsmidler fra mange hundrede forskellige ansøgningspuljer, og administrationen er typisk baseret på specialudviklet software, som er tilpasset de enkelte tilskudsordninger. Som følge heraf anvender de danske myndighederne i dag mange penge på at udvikle og vedligeholde individuelle løsninger til tilskudsadministration.

Traditionelt baseres tilskudsadministration således på skræddersyet software. Men ved hjælp af F2 proceslag kan cBrain levere en helt ny type løsning til tilskudsadministration, baseret på standardsoftware, som nemt og hurtigt kan tilpasses de enkelte kunders behov og tilskudsordninger.

Miljøstyrelsen er en af de myndigheder, som administrerer et antal af de statslige tilskudsordninger, og med henblik på at modernisere og effektivisere dette arbejde, har Miljøstyrelsen, som første myndighed, indgået en aftale med cBrain omkring leverance af en ny digital løsning, baseret på F2 standardsoftware og F2 proceslag. Den nye løsning skal understøtte tilskud til sammenhængende arealer i Natura 2000-områderne.

Den nye løsning til Nature 2000-tilskudsadministration vil understøtte en række processer, herunder den overordnede puljeadministration, ansøgning om tilsagn samt anmodning om udbetaling.

Procesunderstøttelsen omfatter alle opgaver fra selvbetjening til sagsbehandling og arkivering, herunder integration til Navision Stat økonomisystem og ledelsesrapportering, ligesom løsningen understøtter en række funktioner, som skal forhindre misbrug af offentlige midler.

Den tekniske tilgang, hvor fagløsningen baseres på procesbeskrivelser, har mange fordele. I forhold til traditionelle løsninger kan løsningen bl.a. leveres langt hurtigere, ligesom den er meget nemmere at videreudvikle og vedligeholde. Men samtidig kan løsningen også genanvendes. Det er således muligt at kopiere og tilrette et konkret procesbibliotek, svarende til en konkret tilskudsordning, og anvende det som grundlag for en ny tilskudsordning.

Den første løsning hos Miljøstyrelsen, Natura 2000-ordningen, vil således kunne danne grundlag for andre ordninger hos Miljøstyrelsen, ligesom den også vil kunne kopieres og tilpasses som grundlag for ordninger hos mange andre myndigheder og/eller fonde.

Hermed tilbydes de offentlige myndigheder en ny og særdeles effektiv tilgang til modernisering af tilskudsadministration, baseret på genbrug af standardsoftware.

cBrain ser et stort markedspotentiale for F2 i forbindelse med tilskudsadministration, både i Danmark og på sigt også i udlandet.

I den forbindelse noteres, at arbejdet med den nye løsning til Miljøstyrelsen skrider hurtigt og planmæssigt frem, og at allerede på nuværende tidspunkt er en lang række af de centrale funktioner klar til drift. cBrain satser således på, at den nye løsning til Miljøstyrelsen snart vil kunne demonstreres for andre myndigheder.

SKI 02.19 SaaS-Cloud rammeaftale

cBrain og SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S) har underskrevet en 02.19 SaaS-Cloud rammeaftale.

cBrain er dermed blandt de virksomheder, som har vundet udbudskonkurrencen om at levere cloud-løsninger til den offentlige sektor i op til 10 år.

Det er tale om en flerleverandøraftale, hvor leverandørerne er blevet tildelt på baggrund af tildelingskriteriet bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Internationalt

Internationalt har cBrain taget og annonceret en række vigtige skridt i tredje kvartal, herunder aftaler i Frankrig og Emiraterne samt en spændende udvikling i USA.

Parallelt hermed noteres det, at cBrain fortsat ser en særdeles positiv udvikling i Tyskland. cBrain har i tredje kvartal både udvidet det lokale kontor i Berlin og ansat yderligere medarbejdere.

Frankrig

I juli annoncerede cBrain, at selskabet har vundet sit første offentlige udbud i Frankrig. Udbuddet omhandler et forprojekt hos en stor fransk myndighed, beliggende i Paris.

Målet med projektet er at demonstrere forbedret understøttelse af en række udvalgte sagsgange og offentlig forvaltning hos den franske myndighed. cBrain har budt ind med F2, som digital platform, samt de betydelige erfaringer, som cBrain har opbygget gennem mange år som leverandør til offentlige myndigheder i både Danmark og i udlandet.

Den franske regering har annonceret en ambitiøs digitaliseringsstrategi og flere franske myndigheder har i den forbindelse udvist interesse for de danske erfaringer. Dette understøttes af den danske position som førende land i FN's globale E-Government survey. Frankrig udgør dermed et stort markedspotentiale for cBrain.

På denne baggrund gennemførte cBrain i foråret 2018 en indledende markedsvurdering i Frankrig i samarbejde med det franske universitet HEC i Paris. Med afsæt i dette arbejde påbegyndte cBrain i efteråret 2018 en markedsudvikling i Frankrig. Det er derfor glædeligt, at cBrain kan annoncere den første aftale i Frankrig.

Eksport udgør et grundlæggende element i cBrains vækstplan. Samtidig har cBrain valgt at etablere sig på et antal geografiske markeder parallelt. Dette skyldes, at det ofte tager meget lang tid at blive leverandør til offentlige myndigheder i et nyt land. Hvis cBrain skal udnytte sin nuværende styrkeposition og “first mover”-fordel, samt at Danmark i dag står som internationalt førende inden for e-government, er det derfor nødvendigt for cBrain at arbejde på tværs af et antal lande samtidigt.

Aftalen i Frankrig er derfor også vigtig for cBrain, fordi den underbygger selskabets fortsatte internationale succes og internationale planer, herunder ikke mindst evnen til at gå ind i en række lande parallelt.


Emiraterne

cBrain har i tredje kvartal annonceret to nye ordrer i Emiraterne.

I april oplyste cBrain, at selskabet havde indgået sin første aftale i de Forenede Arabiske Emirater (UAE). Aftalen omhandler leverance af en F2-baseret løsning til et føderalt ministerium, som skal understøtte en national fagproces.

I september oplyste cBrain, at leverancen skrider planmæssigt frem, og at cBrain nu har modtaget besked om, at ministeriet har tildelt cBrain endnu en ordre. Ligesom for den første ordre, er der tale om leverance af en F2-baseret løsning, som skal understøtte en national fagproces, herunder både selvbetjening for borgere og den interne sagsbehandling.

I oktober kunne cBrain oplyse, at selskabet er blevet tildelt den tredje ordre i Emiraterne, ligeledes et fagsystem til en føderal myndighed, baseret F2 standardsystem og procesmotor.

Det er særdeles positivt, at det på så kort tid er lykkedes at vinde 3 ordrer. Det underbygger, at cBrain er ved at etablere et fodfæste i regionen.

USA

I oktober oplyste cBrain, at selskabet er i dialog med en af de store myndigheder i den amerikanske centraladministration (federal government) omkring leverance af en F2-baseret løsning.

cBrain har gennem flere år arbejdet på at komme ind på det amerikanske marked.

Det amerikanske marked er vanskeligt at komme ind på, ikke mindst som leverandør med fokus på den offentlige sektor. Det er derfor et stort skridt, at det nu er lykkedes at komme i betragtning som leverandør til en af de nationale myndigheder i den amerikanske centraladministration.

Såfremt cBrain formår at vinde kontrakten, vil det være en milepæl for cBrain internationalt, fordi kontrakten vil kunne bane vejen for yderligere leverancer til myndigheden, samtidig med at kontrakten kan give cBrain den første vigtige reference i USA.

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area