cBrain vinder Tax Governance Rating 2022 for mid cap-selskaber

Økonomisk Ugebrev har siden 2018 gennemført en årlig Tax Governance Rating, som sætter fokus på danske virksomheders skattepolitik og hvordan den praktiseres.

Baggrunden er, at virksomhedernes skattebetalinger er under stigende offentlig bevågenhed. En række spektakulære sager om skatteunddragelse har intensiveret offentlighedens opmærksomhed på både landes og virksomheders skattepolitikker, tilgængelige oplysninger og etiske principper for skattetænkning. Økonomisk Ugebrevs Tax Governance Rating giver indblik i danske virksomheders tax governance rapportering set i forhold til syv udvalgte målepunkter.

cBrain vinder Tax Governance Rating 2022 for mid cap-selskaber. Som eneste danske mid cap-selskab scorer softwarevirksomheden cBrain maksimumpoint i dette års Tax Governance Rating.
— Økonomisk Ugebrev

”Som eneste mid cap-selskab opnår cBrain ekstrapoint i både land-for-land rapportering og i målepunktet vedrørende skatteincitamenter. I sin skatterapport oplyser selskabet således både om, hvordan det generelt forholder sig til skatteincitamenter samt redegør for, hvilke konkrete incitamenter selskabet gør brug af”, skriver Økonomisk Ugebrev. 

“Vi glæder os over at vi har gjort det godt, og at vi som det eneste danske mid cap-selskab scorer maksimumpoint i dette års Tax Governance Rating. Som leverandør til den offentlige sektor, hvor vi bidrager til at skabe effektive, borgervendte processer og udvikle transparente og ansvarlige organisationer, er det vigtigt, at vi selv går forrest og demonstrerer samfundssind, og at vi selv har orden i penalhuset. Det skaber tillid og respekt i vores omverden”, siger Ejvind Jørgensen, CFO i cBrain.

Skattepolitikken er formuleret af bestyrelsen med afsæt i cBrains grundlæggende værdi og kultur, og den genbesøges hvert andet år.

cBrain er dybt engageret i verdensmål 16, som handler om opbygning af stærke, effektive, ansvarlige og inddragende institutioner og 13, klimaindsatsen. Det bidrager til et stætkt ”purpose” og et fokus på den samfundsværdi, vi kan bidrage med at skabe. CSR og ESG er derfor ”top of mind”. Som et led i vores CSR-arbejde har vi udarbejdet en række politikker, der fungerer som en rettesnor, der guider os som virksomhed i den måde, vi træffer beslutninger på.

”Vi har som virksomhed et samfundsansvar, og vi følger såvel lovens bogstav som ånd. Et eksempel på dette kommer til udtryk i form af udsagnet at ”vi ikke udfører aggressive skatteberegninger eller bruger transfer pricing for at undgå at betale skat”. Det uddyber og udfolder vores holdning til skatteforhold, hvor vi udtrykker principper og etiske normer for, hvordan vi som virksomhed skal optræde. Det er et meget bevidst valg, der matcher virksomhedens værdisæt, kultur og tilgang”, siger Ejvind Jørgensen.

Med udnævnelsen som vinder i dette års Tax Governance Rating viser cBrain ikke kun vores omverden, men også vores medarbejdere og investorer, at vi ”siger hvad vi gør, og gør hvad vi siger”.

Se cBrains politikker for samfundsansvar og bæredygtighed her.

Læs artiklen fra Økonomisk Ugebrev her.

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area