Indkøbsproces med 02.19 er blevet meget nemmere

Alle myndigheder, organisationer og virksomheder i stat, kommuner, regioner, undervisning og forsyning kan købe cloud løsninger under rammeaftalen SKI 02.19 - blandt andet F2 Cloud.

Med den nye SKI 02.19 ASP/Cloud aftale har staten igen taget et stort skridt i retning af, at gøre indkøb af cloud-relaterede services meget nemmere. 02.19 aftalen blev første gang etableret tilbage i 2010, uden den store succes, men med den ny aftale, er der allerede kommet væsentligt flere services på og væsentligt mere interesse for cloud services.

Rammeaftalen SKI 02.19

  • Rammeaftalen løber frem til  2018 og  omfatter delaftaler for:
  • Stat
  • Kommuner
  • Regioner
  • Undervisning
  • Forsyning
  • Alle myndigheder, organisationer og virksomheder indenfor disse fem offentlige delområder, kan få leveret løsninger under rammeaftalen SKI 02.19.


Chefkonsulent hos SKI, Bjarne Jørgensen har stået for store dele af den nye aftale. Han er positivt overrasket over interessen og forklarer det med, at cloud-services er blevet mere modne og det er indkøberne også. 

cBrain er på 02.19 Cloud med hele produktfamilien for F2 og dermed er der åbnet for, at myndigheder kan få et komplet esdh-system leveret som en cloudløsning og med betaling baseret på forbrug.

Læs også artiklen Esdh nemt og hurtigt

SKI-aftalen åbner for en direkte tildeling, når indkøberen har vurderet services fra de leverandører, som er på 02.19 Cloud. Kommer F2  ud med den bedste rating, kan ordren tildeles uden yderligere udbud eller mini-udbud.

Materialet til rammeaftalen er udformet, så indkøberen herefter kun behøver at udfylde en bestillingsblanket på få sider for at gennemføre ordren. Administrator hos kunden modtager et link til F2, deltager eventuelt på et administratorkursus og er nu klar til at sætte F2 op for organisationen.

Opsætningen sker gennem administratormodulet, hvor brugere oprettes, roller tildeles og mange andre opsætningsmuligheder er tilgængelige. 

Rammeaftalen SKI 02.19 giver også mulighed for at indkøbe konsulentydelser til for eksempel støtte i forbindelse med uddannelse i organisationen, opsætning med mere.

Fremgangsmåde
Inden der kan gennemføres en direkte tildeling, skal indkøber sikre, at F2 i en vurdering på en række faktorer herunder funktionalitet, timepris og kvalitet fremstår som bedst i en rating.

Det kan gøres ved at bruge SKI’s sammenligningsskemaer. Det kan også gøres ved for eksempel at gennemføre en forespørgsel hos de leverandører, som er med i rammeaftalen – en såkaldt teknisk afklaring.

Læs også artiklen F2-modulerne

I en teknisk afklaring får indkøberen en bekræftelse af leverandøren på, at leverandørens løsning i SKI 02.19 kan leve op til de forretningsmæssige og funktionelle behov, som organisationen har. 

Desuden bekræfter leverandøren prisen som indkøberen finder i materialet fra SKI. Denne bekræftelse tjener som nødvendig dokumentation i forbindelse med at afløfte udbudsforpligtelsen.

Læs mere om SKI 02.19 og F2 Cloud i cView 02 2015

Kundeportal
Welcome, (First Name)!

Glemt kode? Vis kode
Log Ind
Enter Member Area
Min Profil Log Out