200 deltog i cBrain seminar om White Collar LEAN

cBrain afholdt sammen med konsulentfirmaet A-2 den 7. september et seminar om hvad IT kan bidrage med i LEAN projekter.

Interessen for deltagelse var stor idet over 200 personer fra privat og offentlig sektor deltog.

På seminaret blev der sat fokus på ”White Collar LEAN” - hvordan får man succes med LEAN indenfor administration/service og offentlige organisationer?

Mange traditionelle LEAN-projekter ligger fokus på ændring af processer, adfærd og kultur – og først til sidst overvejer man, hvordan de nye processer skal forankres og understøttes med IT. Det skyldes at traditionelle IT-systemer er for stive og tunge til, at det giver mening at drage dem ind på et tidligt tidspunkt.

Men det har ændret sig med den komponent-baserede SOA-arkitektur. Med den ny teknologi kan IT med fordel tænkes ind i LEAN- og andre forandringsprojekter fra starten, så de  teknologiske muligheder giver inspiration til nytænkning frem for at være en hindring.

Hvad nu hvis det ikke tog måneder eller år at få IT-systemet til at fungere og dermed realisere en ny idé til forretningsoptimering, men dage eller uger? Så ville medarbejdernes LEAN-kultur styrkes og det ville pludselig give mening at tænke i kontinuerlige forbedringer eller ”Kaizen”.

På seminaret fortalte cBrains stifter og administrerende direktør Per Tejs Knudsen om det teknologiske paradigmeskift som gør det muligt og attraktivt at kombinere LEAN og IT. Samtidig blev der præsenteret praktiske eksempler på fordelene ved at tænke IT ind parallelt med LEAN processer.

Cuno BilleChristensen, stifter af og partner i konsulentfirmaet A-2, fortalte om de væsentligste succeskriterier for succesfuld  LEAN-implemen­tering.

Kundeportal
Welcome, (First Name)!

Glemt kode? Vis kode
Log Ind
Enter Member Area
Min Profil Log Out