Handelsministeren kickstartede rundbord om digital forvaltning på ambassaden i Berlin

20 tyske topembedsmænd og politikere hørte danske erfaringer med digitalisering og F2.

Ambassadør Per Poulsen-Hansen samt Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen

Ambassadør Per Poulsen-Hansen samt Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) åbnede mandag middag en rundbordsdiskussion om digital forvaltning på Danmarks ambassade i Berlin. Tilstede ved frokostarrangementet i Berlin var godt 20 topembedsmænd og politikere fra centraladministrationen i flere tyske länder og forbundsregeringen.

Mogens Jensen tog afsæt i den danske digitaliseringsstrategi. Men udover de mere kendte tiltag, som digital kommunikation med det offentlige, så lagde ministeren også vægt på at beskrive den digitalisering af sagsbehandlingen, som foregår i den offentlige administration i disse år.

"Vi har brug for innovative løsninger for at kunne løse fremtidens udfordringer med teknologi. Derfor er vi her og jeg er sikker på, at vi kan udveksle erfaringer som netop bliver til gavn for den udvikling," sagde Mogens Jensen.

Han supplerede dagens vært, ambassadør Per Poulsen-Hansen, der i sin velkomst kunne fortælle, hvordan hans ambassade i Berlin netop nu er blandt de første enheder i Udenrigsministeriets udetjeneste, der bliver koblet på ministeriets nye digitaliseringsplatform - F2 fra cBrain.

Læs mere om aftalen mellem cBrain og udenrigsministeriet samt F2.

 

Per Tejs Knudsen, stifter og CEO cBrain 

Per Tejs Knudsen, stifter og CEO cBrain 

Per Tejs Knudsen introducerede deltagerne ved rundbordet til standardsoftwaren F2 og den unikke situation, at ni danske ministerier med F2 bruger den samme software. Hvordan F2 kan leveres som cloud og bliver det for seks danske ministerier hos Statens IT.

Læs mere om F2 Cloud og cloud strategi hos Dansk IT.

Dermed slog han det andet vigtige tema an for dagen: it-eksport. Det danske it-erhverv omsætter årligt for 189,6 milliarder kroner. Knapt 45 milliarder kroner stammer fra eksport af især software og it-service. Kilde: IT-branchen og Dansk Erhverv.

 

Hubert Ludwig, direktør DVZ

Hubert Ludwig, direktør DVZ

Ved rundborsdiskussionen i Berlin fortalte direktøren for Datenverarbeitungszentrum Mecklenburg-Vorpommern GmbH (DVZ), Hubert Ludwig om, hvordan hans datacentral vil tilbyde F2 Cloud som løsning til digital forvaltning ikke alene i Mecklenburg-Vorpommern men hele Tyskland.

Læs om aftalen mellem cBrain og DVZ.

Derfor er DVZ stærkt involveret i arbejdet med at lave en strategi for cloud services i Tyskland. Arbejdet er allerede godt i gang i regi af ALD, der dækker over et samarbejde mellem de tyske delstaters datacentraler. Og Herbert Ludwig regner med, at den dialog kan udvides til de europæiske offentlige datacentralers samarbejdsorganisation Euritas.

Kundeportal
Welcome, (First Name)!

Glemt kode? Vis kode
Log Ind
Enter Member Area
Min Profil Log Out