Vigtig synlighed på Investordagen

Direktøren for Nasdaq OMX København har et idekatalog, der skal få flere mindre børsnoteringer i Danmark. cBrain har været børsnoteret i otte år.

2500 mennesker lagde onsdag i denne uge vejen forbi Hotel Scandinavia på Amager for at deltage i Dansk Aktionærforenings årlige aktionærmesse og -konference Investordagen. Blandt de godt 50 talere var cBrains stifter og administrerende direktør Per Tejs Knudsen.

cBrains CEO og stifter Per Tejs Knudsen.

cBrains CEO og stifter Per Tejs Knudsen.

Han fortalte publikum i den pakkede Small Cap-sal om cBrains markedsposition og forventninger, som de også kan læses i selskabets hel- og halvårsrapporter. Men fortsatte så:

"Det er så her jeg plejer at få spørgsmålet, hvad er det I laver i cBrain?"

Tilhørerne, der primært var private investorer på jagt efter inspiration til nye investeringer og formuepleje, fik som svar på det spørgsmål historien om cBrains standardsoftware F2. Digitaliseringsplatformen anvendes i dag til digital sagsbehandling i ti ministeriers departementer og en række styrelser samt offentlige og private organisationer.

Læs mere om cBrains produkter F2 i artiklen: Det nye F2: Digitaliseringsplatformen og M4 i artiklen: Digitale relationer er et omdrejningspunkt for den gode service eller hør og se hele Per Tejs Knudsens indlæg på Investordagen hos Dansk Aktionærforening.

Historien om udviklingen af F2 er også historien om cBrains udvikling fra alene at levere kundespecifikke softwareløsninger baseret på løst koblede softwarekomponenter til også at udnytte både den teknologiske og fagspecifikke viden til at skabe en modulbaseret standardsoftware til digitalisering af sagsbehandling og processer. Det er også en historie, der positionerer virksomheden til at udnytte de kommende års digitaliseringsbølger på udenlandske markeder og ikke mindst en teknologisk udvikling mod cloud-baserede it-løsninger.

Børsnoteringen er en del af cBrains DNA. I 2006 blev virksomheden noteret på Københavns Fondsbørs med salg af aktierne på nettet via egen software cTrade.

Læs mere om cBrains aktiesalgsplatform cTrade.

På den måde satte cBrain sin egen retning ind på aktiemarkedet og er i dag en af de godt 100 aktier i det såkaldte small cap segment, der dækker over små og mellem store børsnoterede virskomheder. For Per Tejs Knudsen og cBrain handler børsnoteringen i høj grad om gennemsigtighed, så markedet og alle andre interessenter hele tiden kan følge selskabets udvikling.

cBrain kan følges via Nasdaq OMX 

Dermed er cBrain en af den slags aktier, som direktøren for Nasdaq OMX København, Bjørn Sibbern gerne ser flere af. Amerikanske Nasdaq driver aktiemarkedet i Danmark, der på få år har overhalet både det finske og norske aktiemarked, men som stadig ligger et godt stykke efter Sverige, når det gælder aktiehandlen.

"Siden 2007 har vi haft få men store børsintroduktioner i Danmark. Og store selskaber giver stor omsætning og aktivitet på aktiemarkedet," fortalte Bjørn Sibbern på Aktionærdagen.

"Men nu trænger vi til børsintroduktoner af små virksomheder. Vi ved fra Sverige, at små virksomheder, der bliver børsintroduceret skaber 20 gange så mange arbejdspladser i forhold til de mindre virksomheder, som ikke går på børsen," sagde han

Når der ikke er flere små børsintroduktioner i Danmark, så hænger det ifølge Bjørn Sibbern sammen med, at der mangler interesse blandt de private investorer for at investere i små virksomheders aktier. Derfor har han fået lavet et katalog over ideer, som skal gøre det mere attraktivt for private investorer at investere i små virksomheders aktier og dermed lokke flere til.

Se rapporten Anbefalinger til et stærkere børsnoteringsklima for Danmarks vækst hos Nasdaq OMX.

Rapporten anbefaler blandt andet, at aktiebeskatningen sænkes, at der indføres aktiesparekonti efter svensk model, og at det bliver betydeligt nemmere for private aktionærer at researche på små aktier og sammenligne dem med de store selskabers aktier. 

Kundeportal
Welcome, (First Name)!

Glemt kode? Vis kode
Log Ind
Enter Member Area
Min Profil Log Out